“Karvani i të Drejtave të Fëmijëve”

20 Nëntor 2015: Në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Fëmijëve; Syri i Vizionit në bashkëpunim me Save the Children, Grupin e Fëmijëve Respect Our Rights (RoR), Asambletë Komunale të Fëmijëve, Shkollat dhe autoritet lokale e qendrore kanë zhvilluar një numër të madh të aktiviteteve në të gjitha qendrat kryesore të Kosovës. Qëllimi i aktiviteteve ishte vetëdijesimi i fëmijëve për te drejtat e tyre. Kjo ditë e aktiviteteve u quajt “Karvani i te Drejtave te Fëmijëve”

Anëtaret e Grupit ROR kanë qenë të ftuar mysafirë në programin e mëngjesit të Radio Kosovës, ku ata kanë shpalosur programin e tyre për Karvanin e Ditës Ndërkombëtare për te Drejtat e Fëmijëve. RoR-së bashku me disa anëtarë të Asamblesë së fëmijëve të Pejës në sheshin e qytetit kanë shpërndarë broshura për të drejtat e Fëmijëve bashkë me autoritetet lokale.

Në sheshin e Komunë së Deçanit për një orë janë shpërndarë broshura së bashku me autoritetet lokale. Me disa anëtarë të Asamblesë së fëmijëve të Gjakovës të cilëve u janë bashkuar edhe Peja, në sheshin e Komunës se Gjakovës poashtu kanë shpërndarë broshura.

Fëmijët nga Peja dhe Gjakova kanë udhëtuar së bashku në Prizren ku kanë qenë së bashku me disa nga fëmijët e SH.M.U. nga Prizreni dhe ne sheshin e Prizrenit kanë vazhduar shpërndarjen e broshurave.

Fëmijët u priten nga kryetarja e Komisionit për të Drejtat e Fëmijëve në Parlamentin e Kosovës dhe deputetë të tjerë. Anëtaret e ROR janë bashkuar me zyrtarët komunalë, fëmijët asamblistë në disa aktivitete dhe janë pritur në takim me ministrin e Arsimit.

Në Komunën Gjilanit anëtarët e Grupit ROR me fëmijët në shkollat fillore “Selami Hallaqi” dhe “Thimi Mitko” në prezantimin e Konventës Ndërkombëtare për të drejtat e fëmijëve.

Fëmijët kanë takuar kryetarin e Komunës së Gjilanit.
Anëtarët e Grupit RoR së bashku me asamblenë e fëmijëve në Qendrën e Kulturës kanë mbajtur ligjëratë kushtuar Konventës ndërkombëtare për të drejtat e fëmijëve.

Në të gjitha këto aktivitete, stafi i Syri i Vizionit dhe Save the Children kanë mbështetur fëmijët.

Lajme

20.11.2020

Takimi virtual i Grupit ROR me anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport në kuadër të Parlamentit të Republikës së Kosovës

Takimi virtual i Grupit ROR me anëtarë të Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport në kuadër të Parlamentit të Republikës së Kosovës, për të dëgjuar idetë, vizionet dhe shqetësimet tona, lidhur me ndikimin e pandemisë COVID-19 në arsimimin e fëmijeve dhe ndryshimet që ne duam të shohin në arsim.